Υποχωρεί το αργό, μετά την αναδίπλωση για τη Yukos

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2004 17:29

Σταδιακή αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου παρατηρείται σήμερα, καθώς το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι δεν θα επιδιώξει τη διακοπή της παραγωγής πετρελαίου από τη Yukos http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/28/937252.htm .

Πηγή της πετρελαϊκής εταιρείας ανέφερε ότι Ρώσοι δικαστικοί επιμελητές έδωσαν εντολή στις τρεις θυγατρικές της Yukos, οι οποίες συνολικά αντλούν 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως, να σταματήσουν τις πωλήσεις προϊόντων τους, συμπεριλαμβανομένου και πετρελαίου.

Σήμερα όμως, αξιωματούχος του υπουργείου ξεκαθάρισε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα κατά της Yukos αφορούν μόνο την πώληση πάγιων περιουσιακών στοιχείων και όχι την άντληση ή πώληση πετρελαίου.

Το αργό αμερικανικού τύπου στις 16.30 ώρα Ελλάδος υποχώρησε 57 σεντς ή 1,33% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 42,33 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές πάντως επισημαίνουν ότι η υπαναχώρηση των ρωσικών αρχών δεν θα προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση στη Yukos, η οποία εξακολουθεί να διατρέχει τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει γύρω στα μέσα Αυγούστου, καθώς οι δικαστικοί κλητήρες επιδιώκουν να καλύψουν το ποσόν των 3,4 δισ. δολαρίων που χρωστάει η εταιρεία στην εφορία για το έτος 2000.

Οι δικαστικοί κλητήρες εξακολουθούν να σχεδιάζουν την πώληση της βασικής θυγατρικής της Yukos, Yuganskneftegaz.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα