Ανάκαμψη στη Νέα Υόρκη

Στήριγμα από τα εταιρικά αποτελέσματα
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2004 00:01

ΑΝΕΚΑΜΨΕ η Wall Street χάρη στα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα, το γεγονός όμως ότι η τιμή αργού παρέμεινε πάνω από τα 42 δολάρια το βαρέλι για δεύτερη ημέρα διατήρησε τις ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία των εταιρικών κερδών.

Οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας δέχθηκαν στήριξη από την ανακοίνωση της JDS Uniphase για ζημίες μικρότερες από τις περυσινές, με την τιμή της μετοχής της να ενισχύεται 11%.

Θετικό αντίκτυπο στην αγορά είχαν επίσης και οι υψηλότερες των αναμενόμενων κερδοφορίες εταιρειών, όπως ο πετρελαϊκός όμιλος Exxon Mobil, η ασφαλιστική Aetna και ο όμιλος χημικών Dow Chemical.

Εγιναν τόσες πολλές ρευστοποιήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει φθάσει σε σημείο που οι επενδυτές εκδηλώνουν επιθυμία να επιστρέψουν, επισημαίνουν αναλυτές.

Στην Ευρώπη, τα κέρδη κολοσσών της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, όπως Siemens και ABB, και η άνοδος του πετρελαϊκού τομέα, μετά την εκτίναξη στα ύψη της τιμής του αργού, οδήγησαν σε άνοδο τις μετοχές.

Η μετοχή του γερμανικού κολοσσού Siemens ενισχύθηκε 5,2%, καθώς ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεών της σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών.

Ο όμιλος λιανικής Ahold, ακόμη ένα θετικό σημείο της αγοράς, «είδε» τις μετοχές του να ενισχύονται πάνω από 5%.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 ενισχύθηκε 1,2%, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 1,94%. Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 έχει ενισχυθεί περισσότερο από 2% από τη Δευτέρα, όταν έκλεισε σε χαμηλά επίπεδα έτους, καθώς οι επενδυτές φοβήθηκαν ότι η επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να επηρεάσει την εταιρική κερδοφορία.

Η άνοδος των αμερικανικών μετοχικών τιμών στήριξε επίσης την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς ορισμένες θετικές ανακοινώσεις δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας σχετικά με την ισχύ της εταιρικής Αμερικής.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα