Γ. Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με την έκθεση του ΔΝΤ

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 17:45
UPD:18:28
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ερωτηθείς για το πρόσφατο σύντομο ταξίδι του στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών (φωτ. αρχείου) ανέφερε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας.

Διαβεβαιώσεις ότι «τα περισσότερα προαπαιτούμενα μέτρα έχουν κλείσει. Εάν έχουν μείνει ένα ή δύο, αυτά θα ψηφιστούν στα θερινά τμήματα», παρειχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής και τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου.

Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε ότι «η έκθεση του ΔΝΤ μπορεί να βγει ακόμη και τώρα (σ.σ. σχετικά με την αναβολή της δημοσιοποίησής της για την επόμενη εβδομάδα). Εμείς ως κυβέρνηση, δεν έχουμε πρόβλημα με την έκθεση».

Ερωτηθείς δε για το πρόσφατο σύντομο ταξίδι του στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είχε συναντήσεις με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα της ελληνικής προεδρίας και διέψευσε ότι υπήρξαν συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Συνάντηση υπήρξε και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, για θέματα της ελληνικής οικονομίας, είχε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα