Εργάνη: Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο πεντάμηνο

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 14:04
UPD:14:07
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το ισοζύγιο του Μαϊου είναι θετικό κατά 59.470 θέσεις εργασίας, αποτελώντας, όπως τόνισε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ένα απο τα υψηλότερα ισοζύγια για αυτόν το μήνα όλης της προηγούμενης 15ετίας (φωτογραφία αρχείου).

Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων τόσο για τον Μάιο όσο και για το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που μετρά με ψηφιακές διαδικασίες τις ροές και μεταβολές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο -δηλαδή προσλήψεις μείον απολύσεις- του Μαϊου είναι θετικό κατά 59.470 θέσεις εργασίας, αποτελώντας, όπως τόνισε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ένα απο τα υψηλότερα ισοζύγια για αυτόν το μήνα όλης της προηγούμενης 15ετίας. 

Στο πεντάμηνο το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 160.946 θέσεις εργασίας, κάτι που, όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001 μέχρι σήμερα.

«Είναι πλέον φανερό ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας αλλάζει, η τάση εξέλιξης της ανεργίας έχει αντιστραφεί», όλα τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα της αγοράς εργασίας, φανερώνουν ότι η απασχόληση αυξάνεται, ενώ το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Αν και σημείωσε πως «η ανεργία βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά, απαράδεκτα επίπεδα», επισήμανε πως τα νέα δεδομένα επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

Αφού εκτίμησε πως πως το αμέσως επόμενο διάστημα «η περαιτέρω ώθηση στην απασχόληση, τόσο από τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στον τουριστικό τομέα, όσο και από τη γενικότερη εμπέδωση θετικών προσδοκιών στην οικονομία, θα αποτυπωθεί και στο ποσοστό ανεργίας» πρόσθεσε πως άμεσα θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση παρεμβάσεων απασχόλησης μεγάλης κλίμακας, όπως δράσεις για τους νέους στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee), τον νέο κύκλο κοινωφελούς εργασίας, καθώς και άλλα προγράμματα για ανέργους και ευάλωτες ομάδες. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα