Νευρικότητα εν όψει αποφάσεων της ΕΚΤ στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 10:44
UPD:11:12
REUTERS/STRINGER/GERMANY
Οριακά χαμηλότερα ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκοί δείκτες, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα. 
 
Στις 10:36, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,08% στις 6.803 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,14% στις 9.917 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,27% στις 4.490 μονάδες.
 
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη μικρότερα του 0,1% στις 343,59 μονάδες.
 
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι με τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ να θεωρείται μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών. Οι αγορές περιμένουν από τον κ. Ντράγκι να ανακοινώσει μια σειρά μη συμβατικών μέτρων νομισματικής χαλάρωσης, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης αλλά και την αποφυγή του αποπληθωρισμού.
 
Στο ταμπλό, η Smith & Nephew ενισχύεται κατά 6%, καθώς φημολογείται ότι η Medtronic για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας. 
 
Στον αντίποδα, η Asos υποχωρεί κατά 35%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν περί το 4,5% των πωλήσεων στο 12μηνο της χρήσης που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό να είναι 6,5%.
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άλμα καταγράφηκε στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο στη Γερμανία, καταδεικνύοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει σε καλό δρόμο. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν υποχώρησαν κατά 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, σήμερα, Πέμπτη, η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο μόλις κατά 1,4%.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα