Με απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με το κλίμα να επηρεάζεται από τη μικρότερη του αναμενομένου αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Ειδικότερα, στις 16:48, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 16.685,84 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,20% στις 4.225,71 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,19% στις 1.920,84 μονάδες.
Στο ταμπλό, η First Solar ενισχύεται κατά 2,2%, καθώς φημολογείται ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει ειδικό φόρο στις δραστηριότητες των κινεζικών εταιρειών στον κλάδο.
Στον αντίποδα, με σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν το 4% κινείται η Pandora Media, μετά την ανακοίνωση ότι η τηλεθέαση της τον Μάιο υποχώρησε.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, περί τις 179 χιλ. θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα των
ΗΠΑ, σύμφωνα με αναλύσεις της Automatic Data Proccessing. Ο αριθμός των θέσεων που προστέθηκαν είναι σαφώς χαμηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό του Απριλίου (215 χιλ.) και από τον αριθμό που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι (210 χιλ.), ωστόσο παρουσιάζεται αυξημένος από τον Μάϊο του 2013 (163 χιλ.) και δεν ξεφεύγει πολύ από τον μέσο όρο των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 3,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το χειρότερο ποσοστό σε έξι χρόνια. Η πτώση αποδίδεται στον δριμύτερο χειμώνα, που είχε σαν αποτέλεσμα την επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, αν και εκτιμάται ότι στο δεύτερο τρίμηνο θα υπάρξει τουλάχιστον μερική, αν όχι ολική αναστροφή.
Η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησε κατά 1,1% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, αντί αύξησης 0,3% που αρχικά είχε αναφερθεί. Το ημερομίσθιο των αμερικανών εργαζομένων αυξήθηκε κατά 2,3% ή κατα 0,4% προσαρμοσμένο σε σχέση με τον πληθωρισμό.
Τέλος, σε υψηλό δύο ετών διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, καταγράφοντας αύξηση 6,9%, εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών αγαθών, όπως αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το έλλειμμα διευρύνθηκε στα 47,2 δισ. δολάρια τον Απρίλιο έναντι των 44,2 δισ. δολ. τον Μάρτιο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,2%.