Νέα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας από την Τράπεζα Πειραιώς

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 10:54
UPD:10:56
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Τη σύναψη νέων συμφωνιών συμβολαιακής γεωργίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα προχώρησε, σε συνεργασία με την εταιρεία Μποτζάκης Α.Ε., σε νέο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που αφορά σε ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης.

H χρηματοδοτική πρόταση της συμβολαιακής γεωργίας στον τομέα του ελαιόλαδου αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω εταιρία.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του όλη την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία. 

Σύμφωνα με την τράπεζα, το πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχειρήσεων.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την εταιρεία «Εκκοκκιστήρια - Κλωστήρια Βορείου Ελλάδος ΑΕ», προχώρησε σε ανανέωση και επέκταση, με διπλασιασμό του αριθμού των ενταγμένων παραγωγών στο  πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς βάμβακος των Νομών Ροδόπης & Ξάνθης.

H χρηματοδοτική πρόταση της συμβολαιακής γεωργίας στον τομέα του βαμβακιού αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία. 

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος - ΣΕΚΕ Α.Ε., προχώρησε σε νέο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς καπνού των Νομών Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Δράμας, Πιερίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

H χρηματοδοτική πρόταση της συμβολαιακής γεωργίας για την καλλιέργεια του καπνού, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την ένωση.

Μέσω του προγράμματος της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην ένωση. 
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα