Τάσεις διόρθωσης στις ευρωαγορές

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 10:36
UPD:10:41
REUTERS/RALPH ORLOWSKI
Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να κινούνται με δειλά βήματα ενόψει αφενός των κρίσιμων ανακοινώσεων σήμερα για την ανεργία και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και αφετέρου της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. 
 
Στις 10:33, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,19% στις 6.850 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,05% στις 9.946 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,15% στις 4.509 μονάδες.
 
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,3% στις 344,22 μονάδες.
 
Στο ταμπλό, ο κλάδος των οινοπνευματωδών καταγράφει σημαντικές απώλειες μετά την υποβάθμιση του από την Goldman Sachs. Η Davide Campari-Milano υποχωρεί κατά 1,9% και η Heineken κατά 1,2%. 
 
Οι αγορές έχουν αρχίσει να μπαίνουν στους ρυθμούς της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου και αναμένεται να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, ώστε να υποστηριχθεί η οικονομία της Ευρωζώνης. Μέχρι την Πέμπτη, επομένως, οι αγορές αναμένεται να κινηθούν σε πολύ περιορισμένα πλαίσια, ήτοι μέχρι να δουν οι επενδυτές ποιές θα είναι οι κινήσεις της ΕΚΤ. 
 
Σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία από την ανεργία στην Ευρωζώνη, για την οποία οι αναλυτές αναμένουν να παραμείνει στο 11,8% τον Απρίλιο, αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, πλούσια είναι και η ατζέντα για τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, τα οποία και αυτά αναμένεται να έχουν επίδραση στην επενδυτική συμπεριφορά. Άλλωστε, από την περασμένη Παρασκευή, οι όγκοι των ευρωπαϊκών συναλλαγών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό της στάσης αναμονής. 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα