Γ. Στουρνάρας: Λάθος τα περί δημοσιονομικού κενού επτά δισ. ευρώ

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 22:18
UPD:22:22
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις περί δημοσιονομικού κενού, καθώς όπως είπε, «άκουσα ορισμένους να μιλάνε για δημοσιονομικό κενό 7 δισ.».

Δεν υπάρχει ζήτημα δημοσιονομικού κενού επτά δις ευρώ διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Κληθείς να τοποθετηθεί για το ότι  έκθεση βάζει φρένο στο ενδεχόμενο φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων, απάντησε ότι όλα εξαρτώνται από την υπερκάλυψη των δημοσιονομικών στόχων.

Ειδικότερα ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά  για την εκταμίευση της δόσης των 3,5, περίπου, δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά κυρίως και για τα καλά λόγια, όπως είπε, που περιέχει η έκθεση, στην οποία αναγνωρίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού.

Επίσης όπως τόνισε αυτή προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από φέτος και αυξανόμενους από τα επόμενα χρόνια.

Για το δημοσιονομικό κενό

Ακόμη ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις περί δημοσιονομικού κενού, καθώς όπως είπε, άκουσα ορισμένους να μιλάνε για δημοσιονομικό κενό 7 δισ..

«Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν πριν από μερικό καιρό, όταν είχε βγει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου αθροίζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται διότι είναι σωρευτικοί. Δεν υπάρχει μέσα τέτοιο νούμερο για 7 δισ. έχουν κάνει λάθος. Αθροίζουν νούμερα τα οποία είναι σωρευτικά» είπε.

Για φοροελαφρύνσεις

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σύμφωνα με την οποία η έκθεση βάζει φρένο στο ενδεχόμενο φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού του 2015, στο πλαίσιο της επόμενης έκθεσης.

«Εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται, τότε υπάρχουν πάντα περιθώρια μείωσης φορολογικών βαρών» είπε.

Για το ενδεχόμενο παράτασης της έκτακτης εισφοράς

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να τοποθετηθεί στο ότι το ΔΝΤ, όπως επεσήμανε δημοσιογράφος με ερώτησή του, ζητάει και παράταση της έκτακτης εισφοράς. 

«Να το δούμε. Μην ξεχνάτε ότι και πέρυσι μιλούσανε για δημοσιονομικό κενό και τελικά είχαμε δημοσιονομικό πλεόνασμα» είπε.

Τέλος,  ερωτηθείς αν θα συντάξει εκείνος τον προϋπολογισμό αρκέστηκε να δηλώσει ότι αυτά είναι ζητήματα του πρωθυπουργού. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα