Πτώση σημειώνουν Dow Jones και Nasdaq

Ανησυχίες από την προειδοποίηση της American Express
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2001 19:23

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ έδαφος έχουν περάσει οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Αυτή την ώρα (19:20') ο Dow Jones βρίσκεται στις 9.817 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,71%, ο Nasdaq στις 1.979,31 μονάδες μειωμένος κατά 1,13% και ο Standard & Poor's στις 1.127 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,83%.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκάλεσε η ανακοίνωση της American Express ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 34 σεντς και 36 σεντς ανά μετοχή έναντι 40 σεντς ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές. Παράλληλα, ο τέταρτος μεγαλύτερος εκδότης πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε 6.500 νέες απολύσεις. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 4,82%. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών J.P. Morgan Chase και Citigroup.

Μεγάλη πτώση 4,51% εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, η διοίκηση της οποίας μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εταιρείας δεν αναμένεται να αυξηθούν στο ερχόμενο έτος.

Αντιθέτως, αξιόλογη άνοδο (3,75%) σημειώνει η μετοχή της Procter & Gamble. Λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο τα κέρδη της αναμένεται να διαμορφωθούν σε επίπεδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω της αύξησης που παρουσίασε η ζήτηση των προϊόντων της. Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 3,36%

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα προέβη και η εταιρεία oπτικών ειδών Cooper, η μετοχή της οποίας σημειώνει άνοδο 3,39%.

Αξιόλογα κέρδη (2,95%) καταγράφει και η μετοχή της Compaq. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mάικλ Kαπέλας, δήλωσε χθες ότι ακόμη και αν καταρρεύσει η συμφωνία με τη Hewllett Packard, η Compaq θα συνεχίσει να ενισχύει τις πωλήσεις της. Η μετοχή της Hewlett Packard σημειώνει οριακή πτώση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα