ΕΤΜΑ: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2004 21:42

Σε απάντηση των από 27/7/04 και 2/8/04 επιστολών του Χ.Α., η εταιρεία ΕΤΜΑ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Σας γνωρίζουμε ότι από την οριστική διακοπή της βιομηχανικής εκμεταλλεύσεως της θυγατρικής μας ΕΛΛΑΤΕΞ ΑΕ, η κύρια αρνητική επίπτωση είναι ,ότι εκλείπει η δυνατότητα άμεσης διάθεσης προς μετεπεξεργασία της παραγωγής της μονάδας μας Nylon, θέμα για το οποίο αναφερόμεθα κατωτέρω στο πλαίσιο της απάντησής μας στην επόμενη ερώτηση σας. Κατά τα λοιπά άλλες δυσμενείς επιπτώσεις δεν προβλέπονται. Όσον αφορά την περιουσιακή διάρθρωση της εταιρείας μας θεωρούμε ότι η καθαρή αξία της ΕΛΛΑΤΕΞ Α.Ε. που θα προκύψει από την νέα πολεοδομική ρύθμιση, δηλαδή η αξία των ακινήτων της μετά την αφαίρεση των υποχρεώσεών της, θα υπερκαλύψει την σημερινή αξία των μετοχών της.

Εξ άλλου μετά τη χρήση του 2001 η Εταιρεία μας δεν είχε έσοδο από μέρισμα της θυγατρικής ΕΛΛΑΤΕΞ ΑΕ και επομένως τα αποτελέσματά της δεν επηρεάζονται απο την διακοπή. Στον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας η ποσοστιαία συμμετοχή από τη διάθεση Nylon στην ΕΛΛΑΤΕΞ Α.Ε. προς μετεπεξεργασία ανήλθε για το Α' εξάμηνο του 2004 σε 16,46% και το μικτό αποτέλεσμα εξ αυτής της αιτίας σε Ευρώ 198.000.

Οι εκτιμήσεις μας για τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Α' εξαμήνου 2004 είναι:

Κύκλος εργασιών 4.049.570. Αποτελέσματα χρήσεως Ζημία 226.000. Οσον αφορά τη μονάδα μας του Nylon διερευνούμε αυτή την στιγμή κατά πόσον θα είναι οικονομικά αποδοτική η συνέχιση της λειτουργίας της με διάθεση της παραγωγής της σε εκτός Ελλάδος πελάτες χωρίς να έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση.

Το ύψος των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων με 30.6.2004 είναι: Προς Τράπεζες 16.217.957. Προς προμηθευτές 3.395.629. Το υπολειπόμενο ύψος των τόκων οι οποίοι θα καταστούν απαιτητοί κατά την διάρκεια του Β'εξαμήνου του 2004, ανέρχεται σε Ευρώ 460.000. Όσον αφορά τα χρεωλύσια η συνεννόηση η οποία έχει γίνει με τις πιστώτριες τράπεζες και τους σημαντικότερους πιστωτές προβλέπει ότι οι ανωτέρω πιστούχοι θα αναμείνουν την εντός ευλόγου χρόνου οριστικοποίηση της πολεοδομικής ρυθμίσεως, για τα ακίνητα του Ομίλου για την οποία σάς έχουμε ενημερώσει στο πλαίσιο των απαντήσεών μας για την ΕΛΛΑΤΕΞ ΑΕ. Η οριστικοποίηση αυτή θα επιτρέψει ( κατά τον υφιστάμενο σχεδιασμό) την εφαρμογή λύσεως SALE LEASE BACK ως πρός τα ακίνητα της εταιρείας των οποίων αλλάζει η χρήση. Η λύση αυτή, η οποία βάσει πρόσφατης νομοθετικής ρυθμίσεως, έχει σοβαρά φορολογικά πλεονεκτήματα, προβλέπεται ότι θα επιτρέψει την εξ ολοκλήρου ή τουλάχιστον κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εξόφληση των υφισταμένων υποχρεώσεων.

Σχετικά με τις θυγατρικές της εταιρείας μας στην Κίνα, η λειτουργία τους, όπως αναφέρετε, ξεκίνησε το Β' εξάμηνο του 2003 και αναπτύχθηκε πλήρως στις αρχές του 2004. Η πρώτη χρήση θα λήξει την 31.12.2004 και πρός το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουμε συγκεκριμένη εκτίμηση για το διαμορφούμενο αποτέλεσμα. Η γενική εικόνα την οποία έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι, το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά όμως, η ποιότητα απέχει από την ποιότητα της παραγωγής της ΕΤΜΑ ΑΕ στην Ελλάδα. Υπάρχει πάντως η τάση συνεχούς βελτιώσεως της ποιότητας, όσο το προσωπικό αποκτά εμπειρία και τη δυνατότητα αξιοποιήσεως της τεχνογνωσίας την οποία παρέσχε και εξακολουθεί να παρέχει η ΕΤΜΑ ΑΕ. Δεν έχουμε υπ' όψη μας κάποιο άλλο σημαντικο γεγονός πού θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την οικονομική και περιουσιακή διάρθρωση της εταιρείας μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα