Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 19:26
UPD:19:39
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Φωτογραφία αρχείου.

Οι ευρωαγορές έχουν μπει σε διαδικασία σταθεροποίησης και αφομοίωσης των επιπέδων, καταγράφοντας μία ακόμη συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ήπιες κινήσεις και μικρές απώλειες. Μοναδική εξαίρεση ο FTSE25 στο Λονδίνο, ο οποίος δείχνει αυτήν την εβδομάδα να διαφοροποιείται ελαφρώς από το γενικότερο κλίμα.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε  κέρδη 0,29% στις 6.871 μονάδες, ο γερμανικός DAX παρέμεινε αμετάβλητος στις 9.939 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,01% στις 4.531 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,06% στις 344,51 μονάδες. Οι αγορές στην Αυστρία, στο Λουξεμβούργο, στη Δανία, στη Φινλανδία, στην Ισλανδία, στη Νορβηγία, στη Σουηδία και στην Ελβετία είναι κλειστές σήμερα λόγω της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου.

Στο ταμπλό, η Man Group κέρδισε 5,8%, καθώς έγινε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της Numeric, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια που φτάνουν τα 13,9 δισ. δολάρια.

Η UbiSoft ενισχύθηκε κατά 6,3%, καθώς ανέφερε ότι το νέο βιντεο-παιχνίδι της, το Watch Dogs πούλησε μέσα σε 24 ώρες περισσότερο από κάθε άλλο τίτλο της.

Η Tate & Lyle κέρδισε 3,8%, ανατρέποντας το -1,5%, που σημείωσε τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη 322 εκατ. στερλινών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 326 εκατ. στερλίνες.

Στον αντίποδα, η Kingfisher υποχώρησε κατά 4,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από τις λιανικές πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 142 εκατ. στερλίνες, έναντι 152 εκατ. στερλίνες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι ευρωαγορές τηρούν επίσης στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και εκτιμάται ότι θα ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα