Κάλεσμα Γ. Μανιάτη στην Gazprom για τον South Stream

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 18:53
UPD:19:08

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (European Business Congress).

Να επανεξετάσει τη στάση της σε ό,τι αφορά τη διέλευση από την Ελλάδα του αγωγού South Stream, κάλεσε σήμερα την Gazprom  ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (European Business Congress), παρουσία και του επικεφαλής του ρωσικού ομίλου Α. Μίλερ.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι ο αγωγός αυτός, μεταξύ άλλων, θα συνέβαλλε στην εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν η Gazprom έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μόνο τον βόρειο κλάδο του αγωγού, μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας.

Μάλιστα την πρόταση αυτή ο υπουργός την απήυθυνε και σε κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε το πλαίσιο του συνεδρίου με τον κ. Μίλερ.

«Η δυναμική της συνεργασίας με την Gazprom θα μπορούσε  να γίνει ακόμη πιο ισχυρή με την κατασκευή και του κλάδου του South Stream προς την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μια νέα, μοντέρνα και ασφαλέστερη οδό μεταφοράς του Ρωσικού Φ.Α. προς την Ελλάδα» είπε ο κ. Μανιάτης σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος  στην  ομιλία του εξήρε τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία και την  Gazprom.

Χαρακτήρισε τη Ρωσία ως έναν σημαντικό προμηθευτή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ για την Gazprom είπε ότι «απέδειξε πως είναι ένας αξιόπιστος  προμηθευτής  αερίου και ένας αξιόπιστος συνεργάτης. Σε όσες περιπτώσεις, στην πορεία των χρόνων αυτών, η Ελλάδα χρειάστηκε».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανανέωση της σύμβασης ΔΕΠΑ- Gazprom για την προμήθεια αερίου στη χώρα προς όφελος, όπως είπε, των καταναλωτών, της ανταγωνιστικότητας και  της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα