Υπό έλεγχο η διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά της Wall Street

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 23:51
UPD:23:52
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Ελεγχόμενη ήταν η διόρθωση σήμερα στους δείκτες της Wall Street, μετά από το τετραήμερο ανοδικό ράλι που οδήγησε τον δείκτη S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά. Οι απώλειες στις εταιρείες λιανεμπορίου υπερίσχυσαν της ανόδου στον τηλεπικοινωνιακό και κοινής οφελείας κλάδο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,25% στις 16.633,18 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημείωσε πτώση 0,28% στις 4.225,08 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,11% στις 1.909,78 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Toll Brothers κατέγραψε κέρδη 2,1%, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της το β΄ τρίμηνο χρήσης στα 65,2 εκατ. δολ. από 24,7 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Twitter ενισχύθηκε κατά 11%, μετά την αναβάθμιση της από τη Nomura σε buy, από neutral προηγουμένως. Η μετοχή έχει χάσει το 52% της αξίας της από την αρχή του έτους. Ακολουθούν στην σημερινή άνοδο και η Hewlett-Packard στο +0,73% και η Workday στο +0,90%.

Στον αντίποδα, απώλειες 5,4% σημείωσε και η Allegran, καθώς η αύξηση της προσφοράς εξαγοράς που υπέβαλλε για την εταιρεία η Valeant Pharmaceuticals International ύψους 49,4 δισ. δολάρια, δεν ικανοποίησε την αγορά.

Απώλειες που έφτασαν το 27% σημείωσε η DSW, μετά την ανακοίνωση ότι μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2014. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επίσης απογοήτευσαν την αγορά.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τα οποία επηρεάζουν και την αμερικανική οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) οι εξαγωγές των μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών στο πρώτο τρίμηνο του 2014 παρουσίασαν πτώση, εγείροντας αμφιβολίες για την ευρωστία της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές των χωρών της Ομάδας των 7 μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών (G7) και της ομάδας Brics - Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής - μειώθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι εισαγωγές των ίδιων χωρών υποχώρησαν κατά 0,1% την ίδια περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα