Σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2004 18:26

Την πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του ΠΑΣΟΚ για τον επερχόμενο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αποτελούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανακοινώθηκαν χθες, για το πρώτο εξάμηνο του 2004. «Η εκτίναξη του ελλείμματος, η δραματική συρρίκνωση των εσόδων και η αύξηση των πρωτογενών δαπανών είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στο πρώτο πεντάμηνο της».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση, «τα έσοδα στο πρώτο τετράμηνο του 2004 ήταν περίπου 11%. Στο πεντάμηνο έπεσαν στο 7,7% και στο εξάμηνο στο 5,8%. Αυτό έγινε γιατί ο Μάιος και ο Ιούνιος είχαν αύξηση μόνο 1,2% σε σχέση με πέρυσι ενώ όλα δείχνουν ότι και ο Ιούλιος είναι ανάλογος».

«Η κυβέρνηση –συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ- απέτυχε και στον τομέα συγκράτησης των δαπανών. Όχι μόνο δεν είδαμε τα μεγάλα λόγια της, για μείωση της φοροδιαφυγής, περιορισμό δαπανών και σπατάλης να έχουν αντίκρισμα στην πράξη, αλλά αντίθετα έχουμε αύξηση των πρωτογενών δαπανών στο 16,7% έναντι ετήσιου στόχου 4,9%».

«Πέντε μήνες χρειάστηκαν για να καταρρεύσουν όλες οι προβλέψεις της (για ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές). Είναι βέβαιο, πως όπως βαδίζει, η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2005, θα είναι οδυνηρή για την οικονομία και τα λαϊκά στρώματα. Η σκληρή λιτότητα είναι έξω από την πόρτα του νέου έτους», προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα