Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 10:12

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζουν κατά τα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων οι ευρωπαϊκές μετοχές έπειτα από τη σημαντική χθεσινή πτώση.

Θετικά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία η βελτίωση του κλίματος στη Wall Street καθώς και η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου μετά τις δηλώσεις του ΟΠΕΚ ότι το καρτέλ ανησυχεί για τις υψηλές τιμές και ενδέχεται να διοχετεύσει επιπλέον ποσότητα στην αγορά.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.415,4 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.624,8 μονάδες με κέρδη 0,5% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.847,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,6%.

Η μετοχή της Barclays ενισχύεται κατά 0,9%. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,72 δισ. λίρες (3,1 δισ. δολ.) σημειώνοντας αύξηση κατά 24% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος. Η άνοδος αυτή είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική τους πολιτική η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της, ενώ η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της στερλίνας κατά 0,25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα