Alcan: Διερευνητικές επαφές για τη συμμετοχή της στην ΑτΕ

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 12:51
UPD:14:17

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με ενδιαφερομένους σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής της στην Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει ξεκινήσει η καναδική Alcan, όπως αναφέρει η διοίκηση της τελευταίας σε σχετική της επιστολή προς το Χ.Α. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Η Alcan, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, έχει δρομολογήσει την αποτίμηση του πλειοψηφικού μετοχικού δικαιώματός της στην Αλουμίνιον της Ελλάδος και πρόκειται να ενημερώσει τη διοίκηση της τελευταίας σχετικά με τα αποτελέσματα της αποτίμησης.

«Όσον αφορά τα δημοσιεύματα στον ελληνικό οικονομικό Τύπο, η Alcan, κατά πάγια εταιρική τακτική, δεν σχολιάζει διαδόσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της καναδικής εταιρείας.

«Η Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πελάτες της εταιρείας μας. Κατά συνέπεια, είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει η με ανταγωνιστικούς όρους διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη χώρα μας, και κατ’ επέκταση να μας απασχολούν και να μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις που αφορούν στο επιχειρηματικό της μέλλον». Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή της επιστολή η διοίκηση της S&B Bιομηχανικά Ορυκτά τονίζοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει τις πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές αποφάσεις της Alcan.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Μυτιληναίος Α.Ε. στην οποία αναφέρει: «Σε περίπτωση κατά την οποία ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρείας Αλουμίνιο της Ελλάδος επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση της συμμετοχής του σε αυτή, η εταιρεία μας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις μαζί του. Προς το παρόν δεν υφίσταται πάντως καμία συμφωνία ή διαπραγμάτευση με τον πλειοψηφούντα μέτοχο ή με άλλους τρίτους πιθανούς ενδιαφερομένους, ώστε να μπορεί να προβλεφθεί οιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα