Κλωστήρια Ναούσης: Για τη Δευτέρα μετατέθηκε η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 13:03
UPD:13:07

Λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων της Κλωστήρια Ναούσης με τις πιστώτριες τράπεζες, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση του απαιτουμένου κεφαλαίου κινήσεως και κατά συνέπεια η εξασφάλιση της πρώτης ύλης για τη λειτουργία των εργοστασίων.

Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρει η εταιρεία σε απάντησή της προς το Χ.Α., η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας μετατέθηκε για τη Δευτέρα 9.8.2004 με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εν λόγω διαπραγματεύσεις και θα έχει αρχίσει η επαναχορήγηση κεφαλαίων από τις τράπεζες προς την εταιρεία.

Τα υπόλοιπα κλωστήρια της εταιρείας, όπως επισημαίνεται, έχουν προχωρήσει σταδιακά στις 23 και 25.7.2004, καθώς και στις 1.8.2004, στη διακοπή της λειτουργίας τους, λόγω των προγραμματισμένων καλοκαιρινών διακοπών, ενώ υπολείπεται η προγραμματισμένη επίσης διακοπή λειτουργίας για τον ίδιο λόγο στις 12.8.2004 των τεσσάρων τελευταίων κλωστηρίων της εταιρείας και των θυγατρικών της.

Με επιστολή της, στις 30 Ιουλίου 2004, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, εκ μέρους και των λοιπών δανειστριών τραπεζών (ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ALPHA, ΑΓΡΟΤΙΚΗ και EUROBANK), διαβίβασε στην Κλωστήρια Ναούσης πρόταση σχετική με τη μερική αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων καθώς και την παροχή ρευστότητας για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου κίνησης. Στην εν λόγω επιστολή τίθεται προθεσμία αποδοχής μέχρι και την Παρασκευή 6.8.2004.

Ακολούθησε πρώτη συνάντηση των μερών την Δευτέρα 2.8.2004, ενώ προβλέπεται και δεύτερη συνάντηση μέχρι την λήξη της προθεσμίας για την διευθέτηση του θέματος.

Αναφορικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα της εταιρείας, εξαιτίας σημαντικής χρονικής επιμήκυνσης στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες, η διοίκηση επισημαίνει ότι μια τέτοια σημαντική επιμήκυνση της διάρκειας των διαπραγματεύσεων, ή της μη χρηματοδότησης με τα απαιτούμενα κεφάλαια κινήσεως, θα επηρεάσει δυσμενώς τα αποτελέσματα καθώς και την οικονομική θέση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα