Σε ανοδική τροχιά και πάλι οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 14:38

Οι αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητα του ΟΠΕΚ να διοχετεύσει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά και οι φόβοι τρομοκρατικών επιθέσεων οδηγούν σε ανοδική τροχιά και πάλι τις τιμές πετρελαίου.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι ανησυχίες για πιθανά προβλήματα στην παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας με αφορμή το δημοψήφισμα της 15ης Αυγούστου για τη διατήρηση του προεδρικού αξιώματος από τον Ούγο Τσάβες.

«Ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να καθησυχάσει την αγορά. Πιστεύω, όμως, ότι το καρτέλ παράγει όσο πετρέλαιο μπορεί», δήλωσε ο Φάντελ Γέιτ, αναλυτής στην Oppenheimer, ενώ Σεθ Κλάινμαν, αναλυτής στη PFC Energy, διερωτάται: «Πιστεύετε ότι, με το βαρέλι στα 44 δολάρια, ο ΟΠΕΚ δεν διοχετεύει στην αγορά όσο πετρέλαιο μπορεί;»

Στην αγορά της Νέας Υόρκης, στις 13:53 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου είχε διαμορφωθεί στα 43,2 δολάρια το βαρέλι ενισχυμένη κατά 0,86% ή 37 σεντς έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ στις 14:13 είχε φθάσει τα 40,27 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 1,44%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα