Παρέμβαση της Ε.Ε. για τις τιμές στα σούπερ-μάρκετ ζητάει ο Δ. Παπαδημούλης

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2004 16:28

Την παρέμβαση της Ε.Ε. για τη διερεύνηση των συνθηκών ανταγωνισμού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, ζητάει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στα έγγραφα που κατασχέθηκαν μετά από έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΣΕΣΜΕ), και προκύπτει ότι ο ΣΕΣΜΕ επέβαλε στις προμηθεύτριες εταιρείες να μην αναγράφουν επί των τιμολογίων τους τις μεγάλες εκπτώσεις που παρέχουν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε να εμφανίζεται ότι πωλούν στην τιμή κόστους συν ένα εύλογο κέρδος, ενώ στην πραγματικότητα τα κέρδη τους είναι πολύ υψηλότερα.

Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι ο Νόμος 2942/12.9.2001 απαγορεύει τη λιανική πώληση εμπορευμάτων κάτω του κόστους (όπως αυτό αναγράφεται στα τιμολόγια των προμηθευτών, αφαιρούμενης και της πιθανής έκπτωσης), εμποδίζονται όσες επιχειρήσεις θα επιθυμούσαν να ρίξουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα, αφού θα κινδύνευαν να κατηγορηθούν για παραβίαση της νομοθεσίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα