Προς απορρόφηση της Γενικής η Τράπεζα Πειραιώς

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 16:32
UPD:16:46

Στην απορρόφηση της Γενικής Τράπεζας από τον όμιλο προσανατολίζεται η Τράπεζα Πειραιώς, αναμορφώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», τον αρχικό σχεδιασμό για τη διατήρηση της τράπεζας ως αυτόνομης με αντικείμενο τις αναδιαρθρώσεις δανείων και κλάδων και την επενδυτική τραπεζική.

Επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες και θα διευκρινίσουν τη διαδικασία, θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και όπως αναμένεται η Γενική Τράπεζα θα απορροφηθεί και θα ενσωματωθεί το στελεχιακό δυναμικό και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο.

Με την εξαγορά της Γενικής από τη Societe Generale τον Οκτώβριο του 2012, η Πειραιώς επρόκειτο να ενσωματώσει την τράπεζα στον Όμιλο, όπως και τις άλλες τράπεζες που απέκτησε. Στη συνέχεια, ο Όμιλος εξέτασε τη σκοπιμότητα διατήρησης αυτόνομης της Γενικής με ειδικό ρόλο και αφού προηγηθεί αύξηση κεφαλαίου για την ενίσχυσή της.

Συγκεκριμένα η τράπεζα, μεταξύ άλλων, θα επικεντρωνόταν στη διαχείριση προβληματικών δανείων, την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων, καθώς και τη διαχείριση διεθνών και εγχώριων αναπτυξιακών και επενδυτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση και εξυγίανση των επιχειρήσεων.

Στην πορεία εξετάστηκαν και άλλα σενάρια, όπως και αυτό της διατήρησης ως επενδυτικής τράπεζας και μεταφοράς του δικτύου της στον Όμιλο, ενώ φαίνεται ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς καταλήγει στην επιλογή της απορρόφησης που θα έχει μεγαλύτερη αξία για το μέτοχο.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα