Ζητήματα ενέργειας συζήτησαν στις Βρυξέλλες Σαμαράς - Έτινγκερ

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 12:59
UPD:15:11
EPA/Olivier Hoslet

Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ. 

Συγκεκριμένα αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης των οδών παροχής και των πηγών της ενέργειας και ειδικότερα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους δύο αγωγούς ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, τον TAP και τον ελληνοβουλγαρικό.

Συζητήθηκε επίσης η διασύνδεση των διαφόρων ευρωπαϊκών δικτύων, ιδιαίτερα αυτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία) με τις χώρες της Ομάδας Visegrad, καθώς και οι έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε με τον κ. Έτινγκερ και για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην προώθηση των έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, κυρίως δε εκείνων που σχετίζονται με τη διασύνδεση των υπαρχόντων δικτύων.

H συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ήταν -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- πολύ παραγωγική και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. 

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα