FHL Η. Κυριακίδης: Έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Προϋπολογισμού 30 - 32 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2004 11:21

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την ανάληψη της προμήθειας λευκού μαρμάρου SIVEC που προορίζεται για το τρίτο σε μέγεθος παγκοσμίως τέμενος στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το λευκό μάρμαρο SIVEC που επελέγη εξορύσσεται από την FHL Mermeren Kombinat Ad, θυγατρική του ομίλου FHL H. Kυριακίδης Μάρμαρα – Γρανίτες ΑΒΕΕ, και η επεξεργασία του θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της μητρικής στη Δράμα, όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο μέρος επένδυση σε σύγχρονα ρομποτικά μηχ/τα CNC και water-jet ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το συνολικό έργο είναι 30-32 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε περίπου 18-24 μήνες. Η πρώτη φάση του έργου, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, είναι υπογεγραμμένη και εντός του Αυγούστου αρχίζουν οι παραδόσεις το δε υπόλοιπο της παραγγελίας περίπου 20-22 εκατομμυρίων ευρώ θα υπογραφεί εντός του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της FHL H. Κυριακίδης, πέρα από τις θετικές επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία της εταιρείας κυρίως τη διετία 2005-6 η εταιρεία πλέον εισέρχεται στην ομάδα των διεθνών, παραγωγών κατασκευαστών έργων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιλογή της στο συγκεκριμένο έργο έγινε από τον διεθνή οίκο Hill International.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεγάλη αυτή παραγγελία-εξαγωγή έρχεται σε μία περίοδο κάμψης της εξαγωγικής δραστηριότητας του κλάδου και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των εξαγωγών του κλάδου, μέσω της προβολής που θα λάβει η εκτέλεση της παραγγελίας αυτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα