+21,1% τα κερδη του Ομίλου Λαϊκής στο α' εξάμηνο

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2004 13:08

Αύξηση 21,1% σημείωσαν, πριν από τις προβλέψεις, τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Λαϊκής για το πρώτο εξάμηνο του 2004 σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο πέρσι, φθάνοντας στα 37,3 εκατομμύρια λίρες Κύπρου.

Το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους ανήλθε στα 11,1 εκ. λίρες σε σύγκριση με 6,5 εκ. λίρες την ίδια περίοδο πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 70,9%.

Αύξηση 13,9% σημείωσαν σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2003 τα έσοδα από εργασίες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελείται από τα καθαρά έσοδα από τόκους, τα οποία είχαν αύξηση 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου Λαϊκής, η αύξηση αυτή έχει επιτευχθεί παρά το ότι από την 1ην Ιανουαρίου 2004 ίσχυσαν πιο αυστηροί κανονισμοί της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και την αναστολή αναγνώρισης τόκων.

Αύξηση 11,8% σημείωσαν και τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Στα λειτουργικά έξοδα περιλαμβάνεται και το πρόστιμο των 1,7 εκ. λιρών που έχει πληρωθεί από την Τράπεζα προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Οι προβλέψεις ανήλθαν στα 23 εκ. λίρες, σημειώνοντας περιορισμένη αύξηση 4,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, παρά την εφαρμογή των αυστηρότερων κανονισμών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αναφορικά με την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Το κέρδος από το εξωτερικό πριν από τις προβλέψεις ανήλθε στο 26,8% του συνόλου των κερδών, σε σύγκριση με 24% του συνόλου των κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2003. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κερδοφορία στην Ελλάδα και στην Αυστραλία ενισχύεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004 και η κερδοφορία των καταστημάτων του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα