Παραμένει σε χαμηλά τριών μηνών το ευρώ

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 13:18
UPD:13:19
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών βρίσκεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την πρόθεση της ΕKΤ να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, στις 13:14, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα στα 1,3641 δολάρια, ενώ νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στα 1,3615 δολάρια, χαμηλότερα δηλαδή από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών, ήτοι των 1,3639 δολαρίων.

Το ευρώ ακολουθεί πτωτική πορεία από τις 8 Μαϊου, όταν και ο Ντράγκι επιβεβαιωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης. Στις 8 Μαΐου είχε φτάσει σε υψηλά 2,5 ετών, ή στα 1,3993 δολάρια.

Σήμερα ο Ντράγκι ανέφερε υπάρχει κίνδυνος οι εκτιμήσεις για εξαιρετικά χαμηλό πληθωρισμό να επιβεβαιωθούν, ωθώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να καθυστερήσουν τις συναλλαγές τους.

Ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η ΕΚΤ ζυγίζει μια ευρεία ποικιλία των βημάτων, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν μειώσεις των επιτοκίων σε νέα τραπεζικά δάνεια ή αγορές περιουσιακών στοιχείων σε ευρεία βάση για προστατεύσει την εκκολαπτόμενη οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, από τον υπερβολικά χαμηλό πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης κινείται κάτω από το 1% από τον περασμένο Οκτώβριο, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%, ενώ μία σειρά οικονομιών της Ευρωζώνης, από την Ιταλία έως την Ολλανδία, συρρικνώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα