Υπό πίεση παραμένει το δολάριο

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 10:58
UPD:11:00

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων παραμένει το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς η μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ απομάκρυνε το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου η κεντρική τράπεζων των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί πως θα επακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων με στόχο την «επιστροφή» του κόστους δανεισμού σε κανονικότερα επίπεδα. Ωστόσο, οι πιθανότητες αύξησης του κόστους δανεισμού για δεύτερη φορά μέσα σε έξι εβδομάδες περιορίζονται πλέον σημαντικά.

«Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το δολάριο είναι αρνητικό», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής στην Westpac Banking Corp., στο Σίδνεϊ. «Η αγορά στοιχημάτιζε σε τρεις έως τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων (του δολαρίου) για φέτος, ενώ τώρα στοιχηματίζει σε δύο ή τρεις».

Στις 10:39 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2258 δολάρια έναντι 1,2280 δολαρίων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα το δολάριο ισοδυναμούσε με 110,31 γιεν έναντι 110,26 γιεν.

Την Παρασκευή το αμερικανικό νόμισμα έχασε περίπου δύο σεντς έναντι του ευρώ και περισσότερο από ένα γιεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, έπειτα από την ανακοίνωση ότι τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν μόνο 32.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έναντι 240.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές του δολαρίου προδιαγράφονται δυσοίωνες, ενώ «σύννεφα» σκιάζουν και την πορεία του αμερικανικού νομίσματος σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα