Συναλλαγές με «έξυπνες» κάρτες από την Τράπεζα Πειραιώς

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 12:00

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει, σε επιλεγμένα σημεία των δικτύων ΑΤΜs και EFT/POS που διαθέτει, συναλλαγές που γίνονται με «έξυπνες» χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες (smart cards), όπως αναλήψεις μετρητών ή πληρωμές αγορών με χρήση PIN.

Mετά από πολύμηνη προσπάθεια η Τράπεζα Πειραιώς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ολοκλήρωσε εγκαίρως τις απαραίτητες υποδομές και πιστοποιήθηκε από διεθνείς οργανισμούς για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας EMV (Chip & Pin). Η τεχνολογία αυτή προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων στους κατόχους «έξυπνων» καρτών, καθώς και στις συνεργαζόμενες με την Τράπεζα Πειραιώς επιχειρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Bill Dunn, αντιπρόεδρος του Chip Business Support, της Visa Europe “η τεχνολογία EMV Chip and PIN είναι η νέα γενιά στις τεχνολογίες πληρωμών και συγχαίρουμε εκ μέρους της VISA EUROPE την Τράπεζα Πειραιώς που ολοκλήρωσε εγκαίρως την αναβάθμιση της τεχνολογικής της υποδομής για να εφαρμόσει την τεχνολογία αυτή”.

Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρεία ABC Professional Services, προχώρησε στην τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων της, καθώς και επιλεγμένου αριθμού ΑΤΜs και τερματικών EFT/POS, με προτεραιότητα στις μεγάλες πόλεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο θα υποδεχθούν κατόχους «έξυπνων» καρτών. Μέσα στους επόμενους 2 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του συνόλου των 450 ATMs και των 15.000 EFT/POS της Τράπεζας.

Η πρώτη συναλλαγή με «έξυπνη» κάρτα (smart card) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε EFT/POS του ξενοδοχείου St George Lycabettus την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα σημαντικότερα οφέλη για τους κατόχους «έξυπνων» καρτών και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις από την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας είναι:

· Αύξηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή

· Καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και λιγότερος χρόνος αναμονής στα ταμεία

· Μείωση των οικονομικών απωλειών από περιστατικά απάτης

· Ικανοποιημένο προσωπικό πωλήσεων, καθώς η τεχνολογία ΕΜV βοηθά στην ασφαλή αναγνώριση των πελατών.

· Μεγαλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών σε σχέση με την έως τώρα εφαρμοζόμενη τεχνολογία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα