Επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη Γ. Σαλαγκούδη στη Μόσχα
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 14:46

Με τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Viktor B. Khristenko συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η προώθηση του έργου της κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς (Βουλγαρία) - Αλεξανδρούπολη.

Τα δύο μέρη αποφάσισαν να ξεκινήσουν αμέσως την ανασύσταση και επαναδραστηριοποίηση της τριμερούς Επιτροπής εργασίας, Ελλάδας -Βουλγαρίας -Ρωσίας και την εντός μηνός συνεδρίαση της. Σκοπός της Επιτροπής εργασίας θα είναι αφενός η προετοιμασία της υπογραφής της πολιτικής συμφωνίας και αφετέρου η εξέταση των τρόπων υποστήριξης των τριών κυβερνήσεων, για τη δημιουργία της εταιρείας κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού, με ταυτόχρονη διερεύνηση όλων των προϋποθέσεων για τη βελτίωση των οικονομικών παραμέτρων του έργου και της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας του αγωγού.

Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι η στασιμότητα των δυόμισι τελευταίων ετών επέδρασε αρνητικά στην προώθηση του έργου και διαπίστωσαν την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου του πετρελαιαγωγού, έναντι άλλων ανταγωνιστικών σχεδίων.

Η συνάντηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα και έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα