Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΚΟ - ΕΛΔΑ και της ΕΘΕΛ

Με αντιρρυπαντικό πετρέλαιο ΕΚΟ «Kinitron 2005» θα κινούνται τα 1.500 λεωφορεία της ΕΘΕΛ
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 16:06

Τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΚΟ - ΕΛΔΑ (θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων) και της ΕΘΕΛ, η οποία αφορά τη χρήση του αντιρρυπαντικού πετρελαίου ΕΚΟ «Kinitron 2005» (περιέχει 7 φορές λιγότερο θείο) από τα 1.500 λεωφορεία της ΕΘΕΛ, παρουσίασαν σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

Ανακοινώνοντας τη συνεργασία αυτή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας στη Νέα Εποχή με ουσιαστική φροντίδα για την προστασία του περιβάλλοντος, όπου όλοι ζούμε και αναπνέουμε. Τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας θα κινούνται, χάρη στη συμφωνία αυτή, με το ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον πετρέλαιο κίνησης, το οποίο παράγεται στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων. Η χρήση πετρελαίου αυτού από το στόλο της ΕΘΕΛ, πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στο Λεκανοπέδιο της Αττικής».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, υπογραμμισε τα εξής:

«Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας των δύο εταιρειών μας, της ΕΚΟ - ΕΛΔΑ και της ΕΘΕΛ, που επικυρώσαμε σήμερα με τον συνάδελφο υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Σιούφα, αποτελεί μια ιδιαίτερα εύστοχη κίνηση, μια ευτυχή στιγμή».

«Δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα δίνουν το σωστό παράδειγμα της συνένωσης των δυνάμεών τους για την ευόδωση ενός μεγάλου, κοινού στόχου: Καλύτερο περιβάλλον για όλους μας, ιδιαίτερα μάλιστα στο πυκνοκατοικημένο μας Λεκανοπέδιο της Αττικής», τόνισε ο κ. Λιάπης.

Ο κ. υπουργός υπενθύμισε ότι πριν από δύο εβδομάδες δόθηκαν στην κυκλοφορία 200 νέα, υπερσύγχρονα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ενώ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα τεθούν στην διάθεση του επιβατικού κοινού επιπλέον 83 λεωφορεία με πετρελαιοκίνηση και αμέσως μετά θα αρχίσει η παράδοση 121 οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο.

«Στόχος μας, τόνισε ο κ. Λιάπης, είναι εντός της διετίας, τα αστικά λεωφορεία να αποτελούν βασικό μέσο μετακίνησης των πολιτών. Φιλοδοξούμε, ο ένας στους δυο πολίτες να χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, συμβάλλοντας στη μείωση των ρύπων για ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους μας».

Στην εκδήλωση στο υπουργείο Ανάπτυξης παρευρέθησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, ο πρόεδρος της ΕΚΟ - ΕΛΔΑ Δημήτρης Δανηλάτος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ - ΕΛΔΑ Σταύρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΘΕΛ κ. Σιμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Παναγιώτης Καβουλάκος και το στέλεχος των ΕΛΠΕ Δημήτρης Ματθαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα