Κύπρος: Προσδοκίες για αύξηση έως 5% στον τουρισμό

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 16:57
UPD:17:00
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Σύμφωνα με τον κ. Μαντοβάνη, ο Μάιος είναι κάπως «απογοητευτικός» και «μουδιασμένος» μήνας και αναμένεται ότι θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα.

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από 2% έως 5% προβλέπει για φέτος ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Βίκτωρας Μαντοβάνης σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντοβάνη, ο Μάιος είναι κάπως «απογοητευτικός» και «μουδιασμένος» μήνας και αναμένεται ότι θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα.

Από την άλλη, «ο Απρίλιος ήταν ένας καλός μήνας αλλά πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη δύο πράγματα - το Πάσχα πέρυσι ήταν μέσα στο Μάρτιο εξ’ ου και οι αφίξεις, ενώ φέτος οι αφίξεις ήταν τον Απρίλιο. Πέρυσι ο Απρίλιος επηρεάστηκε πάρα πολύ από την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα. Άρα δεν πρέπει να επαναπαυτούμε με τις αφίξεις του Απριλίου και να θεωρήσουμε ότι θα έχει αύξηση φέτος ο τουρισμός μας», σημείωσε.

Αναφερόμενος σε δυσκολίες που προκύπτουν, ο κ. Μαντοβάνης είπε πως «οι συνεργάτες - διοργανωτές ταξιδιών εξωτερικού βγάζουν πάρα πολλές ειδικές προσφορές για να μπορέσουν να καλύψουν τις αεροπορικές τους θέσεις και τα δωμάτια που έχουν πάρει στα ξενοδοχεία».

Δήλωσε, όμως, «συγκρατημένα αισιόδοξος» με την αύξηση να κυμαίνεται στο 2-5% από πέρυσι, σημειώνοντας ότι «φέτος υπάρχουν λίγες παραπάνω κλίνες διότι μερικά ξενοδοχεία λόγω χαλαρώσεων αύξησαν τον αριθμό των κλινών τους άρα δικαιολογείται αυτή η αύξηση».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα