Attica: Συρρίκνωση ζημιών στο α’ τρίμηνο

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 11:06
UPD:11:15
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού πρώτου τριμήνου είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών στις γραμμές εσωτερικού, η οποία όμως αντισταθμίστηκε από τη μείωση του κύκλου εργασιών στην Αδριατική θάλασσα.

Συρρίκνωση των ζημιών, τόσο σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων όσο και σε επίπεδο EBITDA, αλλά και αύξηση των πωλήσεων, ανακοίνωσε η Attica Group για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 41,09 εκατ. έναντι 41,04 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2013 καθώς και ενοποιημένες ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 7,23 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,94 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Attica Group παρουσιάζουν επίσης μειωμένες ζημίες μετά από φόρους ύψους 16,64 εκατ. έναντι ζημιών 19,32 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού πρώτου τριμήνου είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών στις γραμμές εσωτερικού, η οποία όμως αντισταθμίστηκε από τη μείωση του κύκλου εργασιών στην Αδριατική θάλασσα.

Σημειώνεται πως στα φετινά αποτελέσματα περιλαμβάνονται καταβληθέντες χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 2,93 εκατ. ευρώ έναντι 2,35 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και αποσβέσεις 6,06 εκατ. ευρώ έναντι 6,77 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Συζητήσεις για αναδιάρθρωση δανεισμού και στρατηγικές συμμαχίες

Η διοίκηση του ομίλου σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως βρίσκεται σε τελικό στάδιο συζητήσεων/διαπραγματεύσεων με τις δανείστριες τράπεζες και επενδυτικό/χρηματοδοτικό όμιλο προκειμένου να επιτύχει τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου και παράλληλα να προσελκύσει στρατηγικούς συμμάχους, ώστε να χρηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και να ενδυναμώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις διαδικασίες της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακτοπλοϊκού κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα με τις εξελισσόμενες συζητήσεις, η διοίκηση επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών του ομίλου με νέους συνδυασμούς δρομολογίων καθώς και ανάπτυξη νέων δρομολογίων.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤΙΚΑ



Σχολιασμένα