Parmalat : Μέχρι τις 18/9 οι προτάσεις των δανειστών της

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2004 10:13

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου στους δανειστές της, δίνει η ιταλική γαλακτοβιομηχανία Parmalat Finanziaria SpA, προκειμένου να παρουσιάσουν τις απαιτήσεις τους για την αποπληρωμή του χρέους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις αποζημιώσεις.

Η τελική συμφωνία της εταιρείας με τους δανειστές της, θα της επιτρέψει να προχωρήσει στην ανταλλαγή του χρέους με μετοχές της στη νέα Parmalat, της οποίας η μετοχή θα αρχίσει και πάλι να διαπραγματεύεται. Η εταιρεία, θα καταβάλλει επίσης 192,4 εκατ. ευρώ (236 εκατ. δολ.) σε μετρητά στους προμηθευτές της και σε άλλους πιστωτές με «προνομιακές απαιτήσεις», όπως αναφέρεται στο πλήρες κείμενό της που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένων και των Financial Times

Η πτώχευση της Parmalat ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ιταλία τον Δεκέμβριο, καθώς ανακοίνωσε ότι ο λογαριασμός ύψους 3,95 δισ. ευρώ σε τράπεζα δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξοφλήσει ομόλογα. Ο νέος επικεφαλής της Parmalat, Enrico Bondi, 69 ετών, ανακάλυψε ότι πλέον της δεκαετίας η εταιρεία απέκρυπτε στοιχεία για τις ζημίες της και το χρέος της από τους επενδυτές.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει συντάξει ο Bondi, στοχεύει την επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της κατά πάσα πιθανότητα πριν το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα