Τρ. Κύπρου: Πώληση δανείων στη Σερβία στην Τρ. Πειραιώς

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 11:08
UPD:11:11
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Την πώληση των δανείων της προς τη σερβική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Robne Kuce Beograd στην Τράπεζα Πειραιώς, έναντι 165 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Τα έσοδα από την πώληση αναμένεται να ενισχύουν τη ρευστότητα της τράπεζας.

Το πραγματοποιηθέν λογιστικό κέρδος ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ και η πώληση έχει θετική επίδραση περίπου 46 εκατ. ευρώ ή 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στον δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων του Συγκροτήματος λόγω του λογιστικού κέρδους που πραγματοποιήθηκε και της μείωσης των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων, σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου στην ανακοίνωσή της.

«Η πώληση εμπίπτει στην στρατηγική του Συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων, την επικέντρωση του σε κύριες αγορές και την μείωση της έκθεσης του σε ανοίγματα μεγάλων πελατών. Η πώληση αποτελεί ακόμα ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια του Συγκροτήματος για αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής του ευρωστίας μέσω της πώλησης μη βασικών στοιχείων του ενεργητικού του, με τις πωλήσεις αυτές να βελτιώνουν την ρευστότητα και την κεφαλαιακή του θέση», αναφέρει η τράπεζα.

Τα δάνεια μεταφέρθηκαν στο Συγκρότημα με την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (Λαϊκή Τράπεζα) τον Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με τα διατάγματα που είχαν εκδοθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm΄s length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα