Ισχυρή άνοδος στη Wall Street

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 23:08
UPD:23:15
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Χωρίς να πτοηθούν από τις ανησυχίες της Federal Reserve για την ουκρανική κρίση οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη, λαμβάνοντας ώθηση από την Tiffany και την Netflix.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 16.533,06 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημείωσε κέρδη 0,85% στις 4.131,54 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,81% στις 1.888,03 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη που έφτασαν το 8,1% έκλεισε η Tiffany, καθώς ανακοίνωσε ότι κέρδισε 126 εκατ. δολάρια ή 97 σεντς ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο, έναντι των 84 εκατ. δολαρίων ή 65 σεντς ανά μετοχή, στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων κοσμημάτων.

Με κέρδη 8,1% έκλεισε η Netflix, καθώς ανακοίνωσε σχέδιο επέκτασης στην ευρωπαϊκή αγορά, που περιλαμβάνει εισαγωγή στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο προς τα τέλη του έτους.

Στον αντίποδα, η eBay υποχώρησε κατά 0,3%, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το -2%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας προς τους συνδρομητές της ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγή των κωδικών εισόδου τους, εξαιτίας ισχυρής διαδικτυακής επίθεσης που δέχτηκε η βάση δεδομένων της.

Η  ανάπτυξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία κινείται προς έναν «μέτριο» ρυθμό, ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των εντάσεων στην Ουκρανία, εκτιμά η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Fed.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα πρακτικά μιας συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής (FOMC) στα τέλη του Απριλίου τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Πολλά από τα μέλη της FOMC υπογράμμισαν ότι στο εξωτερικό, μια ενδεχόμενη «κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων που αφορούν τη Ρωσία και την Ουκρανία», ή πιθανόν μια νέα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πρακτικά αυτά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα