WMC Resources : Σημαντικά κέρδη το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 07:48

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ υψηλότερα κέρδη από ό,τι αναμένετο, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός νικελίου στον κόσμο, WMC Resources Ltd., μετά την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, η οποία ώθησε ανοδικά τις τιμές των μετάλλων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 515 εκατ. δολ. Αυστραλίας (367 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 44,5 σεντς ανά μετοχή για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι 47 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 4,2 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 31%, φθάνοντας στο 1,83 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Η αύξηση της ζήτησης για μέταλλα ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να τελειώσουν τα αποθέματα, ωθώντας ανοδικά την τιμή του νικελίου και του χαλκού σε ποσοστό τουλάχιστον 55% τους τελευταίους 12 μήνες.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι τιμές των μετάλλων το δεύτερο εξάμηνο θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και τα αποθέματα σε χαμηλά», ανέφερε ο Ric Ronge, ο οποίος διαχειρίζεται 1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την Invesco Asset Management στη Μελβούρνη, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της WMC.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 15 σεντς, ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 5,25 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Διαπραγματεύθηκαν στα 5,13 δολ. Αυστραλίας στη 1:39' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα.

Η WMC και οι ανταγωνίστριες μεταλλουργίες, ευνοούνται από τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη, η οποία ξεκινά από την Κίνα. Η Rio Tinto, η τρίτη σε μέγεθος βιομηχανία εξόρυξης, ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε ότι η ζήτηση για μέταλλα και ορυκτά θα συνεχιστεί να τονώνει τις αγορές μακροπρόθεσμα και πως προβλέπει κέρδη από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Η Phelps Dodge Corp., η υπ' αριθμόν δύο παραγωγός χαλκού στον κόσμο, ανακοίνωσε, ότι η διεθνής ζήτηση θα υπερβεί την προσφορά κατά τουλάχιστον 700.000 μετρικούς τόνους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα