«Ασκήσεις ισορροπίας» για το ευρώ στα 1,37 δολ.

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 13:02
UPD:13:04
REUTERS/SUSANA VERA

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η χαλάρωση τς νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ είναι πλέον κοινή εκτίμηση στις αγορές, ωστόσο αυτό που παραμένει ερωτηματικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή.

Πέριξ των επιπέδων των 1,37 δολαρίων κινείται το ευρώ, βρίσκοντας βραχυπρόθεσμη ισορροπία μετά από τη διόρθωση που πραγματοποιεί το τελευταίο δεκαήμερο.

Ειδικότερα, στις 13:01 το ευρώ κινείται πτωτικά κατά 0,09% στα 1,3697 δολάρια, διευρύνοντας ελαφρώς τις απώλειες από τις 8 Μαΐου, όταν και είχε φτάσει μία ανάσα πριν από το όριο των 1,40 δολ., στα 1, 3946 δολ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η χαλάρωση τς νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ είναι πλέον κοινή εκτίμηση στις αγορές, ωστόσο αυτό που παραμένει ερωτηματικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο αρχικά για αρνητικά καταθετικά επιτόκια, με στόχο οι εμπορικές τράπεζες να προσανατολιστούν προς την χρηματοδότηση της οικονομίας.

Πάντως η διόρθωση του ευρώ φαίνεται να βρίσκει στηρίξεις πέριξ των επιπέδων του 1,37 δολαρίων. Η διάσπαση προς τα κάτω ή η έναρξη της ανόδου απαιτεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, μια ισχυρή παρέμβαση από την ΕΚΤ είτε προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης είτε της διατήρησης της πολιτικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα