Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 11:25

ΠΤΩΣΗ 0,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο έναντι του αντίστοιχου μήνα του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της πτώσης των δεικτών των παρακάτω επιμέρους κλάδων: τροφίμων - ποτών, κλωστοϋφαντουργικών υλών, προϊόντων από ελαστική και πλαστική ύλη και συσκευών ραδιοφωνίας, τηλεόρασης και επικοινωνιών.

Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε τον Ιούνιο μείωση κατά 1,5%.

Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσιάζει αύξηση κατά 8,1%, η οποία οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει μείωση κατά 5,8%, η οποία οφείλεται στην μείωση παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη της πορείας του μέσου όρου των παραπάνω Δεικτών, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2004 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2003, είναι η ακόλουθη:

Ι. Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 1,5 %

ΙΙ. Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσιάζει αύξηση κατά 6,6%

ΙΙΙ. Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσιάζει αύξηση κατά 1,2%

ΙV. Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα