Ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 12:33
UPD:14:48

ΑΔΥΝΑΜΟ να συνεχίσει τη χθεσινή ανοδική πορεία του εμφανίζεται σήμερα το δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε χθες αξιόλογα κέρδη έπειτα από την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των αξιωματούχων της Fed, το βασικό επιτόκιο στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στο 1,5%. Ο νέος κύκλος ακριβότερου χρήματος που εγκαινίασε η Fed στις 30 Ιουνίου καθιστά πιο ελκυστικές τις τοποθετήσεις σε δολάρια

Παράλληλα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρότερη νομισματική πολιτική, με προσεκτικά όμως βήματα.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επικαλούμενοι τις αρνητικές επιπτώσεις από τις υψηλές τιμές πετρελαίου και τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας.

Στις 12:20 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2226 δολάρια έναντι 1,2237 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα το δολάριο ισοδυναμούσε με 111,04 γιεν έναντι 111,31 γιεν το βράδυ της Τρίτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα