Balfour Beatty : 38% η αύξηση στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 12:52
UPD:13:38

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 38% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Βρετανίας, Balfour Beatty Plc, καθώς ανέλαβε από την κυβέρνηση έργα, για την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, δρόμων και σιδηροδρόμων. Ο Ian Tyler, 44 ετών, ανέλαβε ως Chief Executive Officer (CEO) της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 44 εκατ. λίρες Αγγλίας (80 εκατ. δολ.) ή 7,4 πένες ανά μετοχή, έναντι 32 εκατ. λιρών ή 4,8 πένες ανά μετοχή που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Balfour Beatty, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 14%, φθάνοντας στο 1,99 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η εταιρεία ευνοήθηκε σημαντικά από την έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης να βρει εταιρείες που θα χρηματοδοτήσουν και θα υλοποιήσουν μεγάλα δημόσια έργα. Ένα από αυτά είναι η ανακαίνιση 122 σχολείων στην Κεντρική Αγγλία και συμβόλαιο ύψους 500 εκατ. λιρών για την αντικατάσταση των σιδηροτροχιών στα νοτιοανατολικά της χώρας.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή που παραδίδω», δήλωσε ο απερχόμενος Chief Executive Officer της εταιρείας, Mike Welton, 57 ετών, σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας : «Η εταιρεία βρίσκεται σε εξαιρετική θέση και θα ευνοηθεί σημαντικά από τα κρατικά έργα που ανέλαβε, αλλά και την κατασκευαστική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Προσδοκώ ότι το 2004 θα είναι έτος σημαντικής προόδου».

Ο Welton, ο οποίος συνταξιοδοτείται στα τέλη του 2004, αντικαθίσταται από τον Tyler, που τελεί χρέη Chief Operating Officer από το 2002. Ο Tyler πήγε στην εταιρεία το 1996 στη θέση του οικονομικού διευθυντή, φεύγοντας από την Hanson Plc, τη μεγαλύτερη παραγωγό άμμου και χάλικος στον κόσμο.

Οι μετοχές της Balfour Beatty σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 263,75 πένες η μία, στις 9:30' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος έχουν κερδίσει ποσοστό 22%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,12 δισ. λίρες. Η μετοχή έφθασε στις 20 Ιουλίου τις 277 πένες και στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών.

Εχουν κερδίσει περίπου 40% το τελευταίο δωδεκάμηνο έναντι ανόδου 12% των 26 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 350 Construction-Building και αύξησης 4,2% των 691 μελών του FTSE All-Share Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα