Τζιρακιάν: Βελτίωση μεγεθών χάρη στην αναδιάρθρωση

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 11:41
UPD:11:44
tzirakian.com

Η διαμόρφωση θετικού μικτού αποτελέσματος οφείλεται στην αύξηση της παραγωγικότητας που επιτεύχθηκε σταδιακά μέσα στο 2013, χάρη στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της παραγωγής. 

Στη ριζική αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων προχώρησε η διοίκηση της Σωληνουργεία Λ. Τζιρακιάν Profil Α.Ε., για την αντιμετώπιση των αιτιών που είχαν ως αποτέλεσμα την υπαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία επιτήρησης.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των μετοχών της εταιρείας μεταφέρθηκε στην κατηγορία επιτήρησης από τη συνεδρίαση της 11.09.2013, σύμφωνα με απόφαση του δ.σ. του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημιές της χρήσης που έληξε στις 31.12.2012 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της εταιρείας.

Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση, η ανασυγκρότηση, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2013, είχε σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών. Ειδικότερα, σημειώθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 49% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2013, ενώ η εταιρεία πέτυχε θετικό μικτό αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Η διαμόρφωση θετικού μικτού αποτελέσματος οφείλεται στην αύξηση της παραγωγικότητας που επιτεύχθηκε σταδιακά μέσα στο 2013, χάρη στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της παραγωγής. Συνεχίστηκε επίσης η αύξηση των πωλήσεων, η οποία ξεκίνησε από το β' εξάμηνο του 2013 και επικεντρώνεται στη διεύρυνση του πελατολογίου και την ανάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, όπως σημειώνει η εταιρεία.

Ο συνδυασμός των αυξημένων πωλήσεων και του θετικού μικτού αποτελέσματος με τη μείωση των εξόδων διοίκησης κατά 25% και διάθεσης κατά 10%, είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του αποτελέσματος προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε οριακά αρνητικό επίπεδο (-80 χιλ. ευρώ). Η αντίστοιχη ζημία το α' τρίμηνο του 2013 ανερχόταν σε 395.000 ευρώ και το α' τρίμηνο του 2012 σε 751.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση αναγνωρίζει ότι επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι τής αναδιοργάνωσης και εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση στο άμεσο μέλλον. Προσδοκά επίσης στις ευνοϊκότερες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά με το τέλος της ύφεσης, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος για πλήρη ανάκαμψη της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΤΖΚΑ



Σχολιασμένα