831 πτήσεις θα εξυπηρετηθούν αύριο από το «Ελ. Βενιζέλος»

Κανένα απολύτως προβλημα στον ελληνικό εναέριο χώρο
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 16:29

Αυξάνεται η αεροπορική κίνηση από και προς το διεθνή αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί να εξυπηρετηθούν σήμερα από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, να ξεπερνούν τις 700.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο σημερινός προγραμματισμός περιλαμβάνει 711 πτήσεις από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από αυτές οι 528 είναι τακτικές πτήσεις, οι 19 έκτακτες και οι 164 πτήσεις Γενικής Αεροπορίας και λοιπές πτήσεις. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ενώ οι τακτικές πτήσεις παραμένουν σχεδόν σταθερές τις τελευταίες ημέρες, με μικρές αποκλίσεις, αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των πτήσεων της Γενικής Αεροπορίας, με τις οποίες καταφθάνουν ξένες αποστολές, αλλά και υψηλοί καλεσμένοι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να διακινηθούν 3.320 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Χθες πραγματοποιήθηκαν 658 πτήσεις και διακινήθηκαν συνολικά από το αεροδρόμιο 45.484 επιβάτες, ενώ το σύστημα αποσκευών διαχειρίστηκε 15.785 αποσκευές, αριθμό σημαντικά χαμηλότερο της μέγιστης χωρητικότητας, η οποία είναι 45.000 αποσκευές την ημέρα.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, για την αυριανή ημέρα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 831 πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να διακινηθούν 2.290 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας.

Παρά την αύξηση της αεροπορικής κίνησης, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα στον ελληνικό εναέριο χώρο, η κίνηση του οποίου παρακολουθείται καθημερινά από το Κέντρο Ελέγχου που έχει συσταθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν χρειάστηκε να παρέμβει για να δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα