Deutsche Telekom : Υπερδιπλάσια κέρδη στη χρήση

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 08:49

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπερδιπλάσια κέρδη, μετά την αύξησή τους το δεύτερο τρίμηνο, θα εμφανίσει φέτος η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 1,66 δισ. ευρώ (δύο δισ. δολ.) έναντι 256 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη θα ανήρχοντο σε 411 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε 14,4 δισ. ευρώ.

«Ουσιαστικά, η αύξηση των εσόδων της Deutsche Telekom προήλθε από τη θετική πορεία και ανάπτυξη των τμημάτων της, T-Mobile και T-Online», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται, ότι η εταιρεία θα διανείμει «ελκυστικό» μέρισμα για τη χρήση.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom συνολικά φέτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 8%, έναντι μείωσης 11% του δείκτη Bloomberg Europe Telecommunication Services. Οι μετοχές της France Telecom SA, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης 15%.

Η διοίκηση της εταιρείας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 9 π.μ. στη Βόννη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα