Lufthansa : Kέρδη το α' εξάμηνο έναντι ζημιών

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 10:03

ΚΕΡΔΗ το πρώτο εξάμηνο, έναντι ζημίας πριν από ένα έτος, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Deutsche Lufthansa AG, καθώς προχώρησε στην πώληση περισσότερων εισιτηρίων, αλλά και τη μείωση του κόστους.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 39 εκατ. ευρώ (48 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 392 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις των εννέα οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα ανέλθουν σε 100 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 9%, φθάνοντας τα 8,3 δισ. ευρώ έναντι 7,57 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Η αύξηση των ταξιδίων στην Ασία, οδήγησε σε ανάκαμψη την επιβατική κίνηση των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, η οποία σημείωσε φέτος αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 11%. Η ζήτηση υποχώρησε τους πρώτους μήνες του 2003 εξ αιτίας της αδύναμης οικονομίας διεθνώς, του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας, SARS και του πολέμου στο Ιράκ.

Η επιβατική κίνηση της Lufthansa τους επτά μήνες του έτους αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 17%, καθώς πρόσθεσε περισσότερα δρομολόγια, ειδικά σε χώρες της Ασίας, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση την Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα