ThyssenKrupp AG : 28% αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 11:58

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα προ φόρων κέρδη της στο σύνολο του έτους, η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής χάλυβα της Γερμανίας, ThyssenKrupp AG, μετά τα υψηλότερα έσοδα που εμφάνισε. Οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 6,6%.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, τα προ φόρων κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα πλησιάσουν κατά πολύ ή θα διαμορφωθούν στο 1,5 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.) περισσότερο από ένα δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Klaus Pepperhoff. Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της βιομηχανίας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 28% και διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

«Αυτό είναι ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα», ανέφερε ο Henning Gebhardt, ο οποίος διαχειρίζεται 36,2 δισ. ευρώ σε μετοχές με την DWS Investment GmbH, στη Φραγκφούρτη.

Οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες παραγωγής χάλυβα, όπως η ThyssenKrupp και η Arcelor SA – η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στον κόσμο – παρήγαγαν φέτος περισσότερο μέταλλο και αύξησαν τις τιμές πώλησής του τρεις φορές, καθώς η παγκόσμια οικονομία άρχισε να ανακάμπτει.

Ο επικεφαλής της ThyssenKrupp, Ekkehard Schulz, 63 ετών, πούλησε παράλληλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ενώ σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της κάτω από τα τέσσερα δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 93 σεντς, φθάνοντας στα 15,02 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 14,73 ευρώ στις 9:31' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος η μετοχή υποχώρησε σε ποσοστό 6,8% και είχε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Steel. Οι μετοχές της Arcelor, η οποία ανακοίνωσε προ δύο εβδομάδων τετραπλάσια κέρδη, έχουν κερδίσει ποσοστό 1,6%.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, αναρριχήθηκαν στα 274 εκατ. ευρώ ή 55 σεντς ανά μετοχή, έναντι 214 εκατ. ευρώ ή 42 σεντς ανά μετοχή και διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 204 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 488 εκατ. ευρώ έναντι 218 εκατ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτά θα έφθαναν τα 319,5 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της ThyssenKrupp σημείωσαν άνοδο της τάξης του 21%, φθάνοντας στα 10,7 δισ. ευρώ και οι νέες παραγγελίες κατά 18%, φθάνοντας στα 10,6 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ακόμη σχεδιάζει την αύξηση των πωλήσεων στα περίπου 38 δισ. ευρώ μέσα στο 2004 έναντι 36,1 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα