Κοντά στην εξαγορά της DirecTV η AT&T;

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 11:40
UPD:11:43
REUTERS/DANNY MOLOSHOK

Σε διαβουλεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας δορυφορικής τηλεόρασης DirecTV βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να καταλήξουν τις προσεχείς εβδομάδες σε μία συμφωνία ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο πρακτορείο.

Η AT&T, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, συζητά για μία προσφορά άνω των 90 δολαρίων για κάθε μετοχή της DirecTV, δηλαδή υψηλότερη από τα 87,16 δολάρια που έκλεισε χθες η μετοχή της τελευταίας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μία προσφορά κοντά στα 95 δολάρια ανά μετοχή θα αποτιμούσε την DirecTV σε πάνω από 48 δισ. δολάρια και θα σήμαινε μία προσαύξηση μεγαλύτερη από 20% σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή της την 1η Μαΐου, όταν υπήρξαν οι πρώτες ειδήσεις για το ενδιαφέρον της AT&T.

Η τιμή εξαγοράς μένει ακόμη να οριστικοποιηθεί και οι όροι της συμφωνίας μπορεί ακόμη να αλλάξουν, δήλωσε μία πηγή, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε περίπτωση που η AT&T η DirecTV συγχωνευθούν αναμένεται να δημιουργηθεί μία γιγαντιαία εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, με μέγεθος αντίστοιχο με αυτό που θα έχει η Comcast αν ολοκληρώσει την εκκρεμή εξαγορά της Time Warner Cable.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα