Αlfa Laval : Στο 11% η μείωση των καθαρών κερδών

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 10:27

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 11%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της σουηδικής βιομηχανίας αντλιών και βαλβίδων, Alfa Laval AΒ, καθώς η εταιρεία δεν εμφάνισε τα αντίστοιχα με τα περυσιά έσοδα από τη φορολογία. Τα προ φόρων κέρδη της σημείωσαν αύξηση της τάξης του 21%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 153,9 εκατ. κορώνες (20,6 εκατ. δολ.) ή 1,38 κορώνες ανά μετοχή, έναντι 174,4 εκατ. κορώνες ή 1,56 κορώνες ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν είχε έσοδα 40 εκατ. κορώνες από τη φορολογία. Τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 259 εκατ. κορώνες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Το δεύτερο τρίμηνο ήταν ένα ακόμη δυνατό τρίμηνο για την Alfa Laval», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας», της οποίας τα εξαρτήματα για τα κλιματιστικά χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού στην Αθήνα. «Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2004, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγάλη αύξσηη στις παραγγελίες στο σύνολο του έτους».

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Sigge Haraldsson, μείωσε σε ποσοστό της τάξης του 5% το προσωπικό, προκειμένου να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να ισορροπήσει τη μείωση της ζήτησης από πελάτες της στον κλάδο των πετρελαιοειδών, του αερίου και την ηλεκτρικής ενεργείας. Τη θέση του Haraldsson, ο οποίος κλείνει τα 60 τον Οκτώβριο και συνταξιοδοτείται, θα αναλάβει ο Lars Renstroem, 52 ετών, επικεφαλής της Tools AB από το 2000.

Οι πωλήσεις της Alfa Laval σημείωσαν αύξηση της τάξης του 12%, φθάνοντας στα 3,80 δισ. κορώνες και οι παραγγελίες της αυξήθηκαν περισσότερο από 20%. Τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, της SME Direkt, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 293 εκατ. κορώνες.

Οι μετοχές της εταιρείας, της οποίας τα εξαρτήματα μετατρέπουν το θαλασσινό, σε πόσιμο νερό, στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, Queen Mary II, κέρδισαν φέτος ποσοστό 37%, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε 12,9 δισ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα