Sampo Oyj : Υπερτριπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2004 12:26

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του έτους εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Φινλανδίας, Sampo Oyj, μετά την απόκτηση του ελέγχου στην ασφαλιστική εταιρεία της Σκανδιναβίας, If Skadefoersaekring Holding AB, αλλά και της ευνοϊκότερης φορολογίας.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 302 εκατ. ευρώ (373 εκατ. δολ.) ή 54 σεντς ανά μετοχή, από 91 εκατ. ευρώ ή 16 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Τα αποτελέσματα, ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των έξι οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, που προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 230 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Bjoern Wahlroos, ο οποίος κατέχει μερίδιο περίπου 2% της Sampo, αύξησε το μερίδιο στην If, προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Σκανδιναβίας, ενώ μειώνει κατά περίπου 6% τις θέσεις εργασίας και τις δραστηριότητες της εταιρείας στον κλάδο της τραπεζικής, σε μια προσπάθεια αύξησης των κερδών.

«Αυτά τα νούμερα είναι καλά», ανέφερε ο Dylan Ball, οικονομικός αναλυτής της Credit Suisse First Boston, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της εταιρείας στο «outperform», ενώ για την If επεσήμανε ότι είναι εντυπωσιακή.

Οι μετοχές της Sampo κέρδιζαν ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 7,66 ευρώ η μία και ήταν 1,2% υψηλότερα στις 11:40' π.μ. στο Ελσίνκι, τοπική ώρα, μειώνοντας τις απώλειες της τάξης του 6,6%. Η χρηματιστηριακή της αξίας φθάνει τα 4,26 δισ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη της If το δεύτερο τρίμηνο διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 185 εκατ. ευρώ έναντι 92 εκατ. ευρώ που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, μετά τις χαμηλότερες απαιτήσεις για αποζημιώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sampo.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα