Κέρδη στις ευρωαγορές με οδηγό την Sky Deutschland

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 15:04
UPD:15:08
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από το κυοφορούμενο deal μεταξύ Sky Deutschland και British Sky Broadcasting Group, το οποίο εάν ευοδωθεί θα αλλάξει το τοπίο των ΜΜΕ στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, στις 15:02, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,36% στις 6.840 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,99% στις 9.676 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,13% στις 4.483 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 339,64 μονάδες.

Στο ταμπλό η Sky Deutschland ενισχύεται κατά 6,7%, μετά την ανακοίνωση της British Sky Broadcasting ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες για την ενδεχόμενη εξαγορά της γερμανικής εταιρείας ψηφιακής πλατφόρμας.

Θετικά λειτουργεί και το γεγονός ότι η JP Morgan αναβάθμισε τον κλάδο των μεταλλευτικών εταιρειών σε overweight από underweight προηγουμένως. Ο κλάδος ενισχύεται κατά 2%, με την BHP Billiton να βρίσκεται στο +2,2%, την Rio Tinto στο +3,2% και την Anglo American στο +1,3%.

Η Logitech International καταγράφει κέρδη 5%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Credit Suisse σε "αγορά" (buy).

Κέρδη 5,3% για την Banca Popolare di Milano Scarl, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 64,4 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 55,4 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Περιορισμένες σήμερα οι ανακοινώσεις αναφορικά με την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών, με την αγορά να στρέφεται αφενός στις εταιρικές εξελίξεις και αφετέρου στην ουκρανική κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των «υποτιθέμενων δημοψηφισμάτων» που διεξάγονται στα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα