Υπό έντονες πιέσεις το Χ.Α.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 11:21
UPD:11:23
FOSPHOTOS / ALEXANDROS KATSIS/Alexandros Katsis

Στις 11:21 ο Γενικός Δείκτης χάνει 1,65% στις 1.172,07 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 32,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 40,1 εκατ. τεμάχια (φωτογραφία αρχείου).

Συνεχίζεται και σήμερα η τάση διόρθωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανοίγοντας πτωτικά μία εβδομάδα που οι εξελίξεις τόσο σε εταιρικό όσο και σε χρηματιστηριακό επίπεδο θα είναι σημαντικές.

Στις 11:21 ο Γενικός Δείκτης χάνει 1,65% στις 1.172,07 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 32,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 40,1 εκατ. τεμάχια.

Από την προηγούμενη Δευτέρα το Χ.Α. έχει καταγράψει μόλις μία ανοδική συνεδρίαση, ενδεικτικό της κίνησης αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων (παράλληλα με τον καταιγισμό των ομολογιακών από τις εταιρείες) και της νευρικότητας που έχει κυριεύσει τους επενδυτές έναντι των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Στο ταμπλό, η εικόνα είναι αρνητική, με ελάχιστες εξαιρέσεις μετοχών που δεν μπορούν όμως να μετριάσουν την πτώση. Εθνική και Alpha Bank προσπαθούν να παραμείνουν σε θετικό ή ουδέτερο έδαφος, στον FTSE25 ενώ μόνο η Ιντραλοτ έχει θετικό πρόσημο.

Στον αντίποδα, οι μετοχές του ΟΤΕ και της Jumbo καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το 4,2%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ, οδηγώντας τον δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στο -1,63% και στις 375,9 μονάδες.

Σήμερα ανακάμπτει και η μετοχή της Eurobank, καταγράφοντας κέρδη 0,85%, καθώς έγινε γνωστό ότι εντάσσεται στον MSCI Global Standard Index και στον MSCI Large Cap της Morgan Stanley. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την αρχή των συναλλαγών στις 2 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Παρασκευή τέθηκαν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ από την περασμένη Δευτέρα η μετοχή έχει χάσει το 27,3% της αξίας της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα