Αυστραλία: «Παγώνουν» οι μισθοί των πολιτικών

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 10:37
UPD:15:40
EPA/RICK RYCROFT / POOL

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιουλίου «παγώνουν» οι μισθοί των πολιτικών και έτσι η αύξηση 2,4% που ήταν να τους χορηγηθεί δεν θα τους δοθεί.

Σε «πάγωμα» του μισθού των πολιτικών και των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις για τις επικείμενες σκληρές περικοπές, τις αυξήσεις φόρων και τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιουλίου «παγώνουν» οι μισθοί των πολιτικών και έτσι η αύξηση 2,4% που ήταν να τους χορηγηθεί δεν θα τους δοθεί. Αυτό σημαίνει πως ένας απλός βουλευτής θα χάσει 3.900 δολάρια και ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, 10.000 δολάρια.

«Θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε θυσίες για να ξαναγίνουν πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί μας. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση», είπε ο υπουργός Οικονομικών Τζο Χόκι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί την Τρίτη θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιβολή ειδικού φόρου 2% σε άτομα που έχουν ετήσιο μισθό άνω των 180.000 δολαρίων, αύξηση του φόρου υγρών καυσίμων και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια από το 2035.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα σκληρά μέτρα θα έχουν «προσωρινό» πολιτικό κόστος και η εξυγίανση της οικονομίας θα της αποφέρει και εκλογικά οφέλη. Για την ώρα, πάντως, λόγω των επικείμενων μέτρων η δημοτικότητά της έχει υποστεί καθίζηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα